perjantai 10. maaliskuuta 2017

Vierailulla Pyongyangin 70-kerroksisessa asuintalossa

Pyongyangin Ryomyong-kadulla on valmistumassa kahden uuden pilvenpiirtäjän rakennusprojekti. Talot ovat 70- ja 55-kerroksisia ja niissä on yhteensä yli 1000 asuntoa.

Nykyisellä internetin aikakaudella voimme tehdä virtuaalivierailun tuonne katsomalla alla linkitetyt videot (siinä ensimmäisessä on itse asiassa 16 lyhyttä klippiä), jotka näyttävät kuvaa rakennustöiden edistymisestä sen eri vaiheissa ja lopuksi Kim Jong Un'in tarkastuskäynnin.

Videolla näkyy mielenkiintoisia asioita. Esimerkiksi rakennustyömaalla näkyy rakentajia kannustavia banderolleja, joihin on kirjoitettu iskulauseita kansan ikioman sosialistisen yhteiskunnan rakentamiseen innostamiseksi. Toinen piirre, jota ei suomalaisilla rakennustyömailla uskoakseni näy, on elävän musiikin esittäminen rakentajille näiden työskennellessä. Kun toiset rakentavat, niin toiset laulavat ja soittavat.

Mielenkiintoista on myös nähdä asuntojen sisätiloja. Videolla näkyy niin keittiöitä kuin olohuoneita kuin makuuhuoneita ja parvekkeita ja lastenhuoneita. Mitä ihmeellistä niissä sitten on? En minä tiedä, kertokaa te.

Näkymä 70. kerroksen ikkunasta on hieno.

Linkit videoihin:

Pyongyang Ryomyong Street Construction

Kim Jong Un visit Construction of the Ryomyong Street in Pyongyang