torstai 9. maaliskuuta 2017

Pyongyangin Ryomyong-kadun rakennusprojekti melkein valmis

Pyongyangissa Ryomyong-kadulla on rakennettu uusia pilvenpiirtäjiä asuinnoiksi sekä tehty muita tähän liittyviä rakennustöitä. Alla Pyongyang Times -lehden artikkeli.
- - -
Kaikki työntekijät, sotilaat etunenässä, ahertavat kovasti viedäkseen projektia eteenpäin kohti pikaista valmistumista.

70- ja 55-kerroksisten asuintalojen yli 1000 asunnon sisustustyöt ovat valmiit ja ulkoseinien laatoitus on meneillään. Maalämpöpumppua sekä vesihuoltoa testataan.

Sähkövoimateollisuusministeriö on saanut valmiiksi yli 10 kilometrin pituisen uuden sähkönjakeluverkon tukiasemineen.

Koneenrakennusministeriö ja hiiliteollisuus, Sangwonin sementtitehdas ja monet muut tuotantolaitokset varmistavat materiaalien ja välineiden toimittamisen ajoissa.

Erityisesti sähköteollisuusministeriö toimitti tarvittavat sähkölaitteet kun taas Cholliman laattatehdas tuotti ja toimitti kymmeniä tuhansia neliömetrejä ulkoseinälaattoja näihin 70 ja 55 kerroksen asuintaloihin.

Maaliskuun alkuun mennessä 86,3 prosenttia työstä on tehty.

Työntekijät alkavat laittaa sähköjohtoja koristevaloille, kattaa kymmeniä tuhansia neliöitä asfalttia sekä istuttaa puita ja tehdä muuta maisemointia.

Erityistä huolta pidetään yli 20:tä lajia olevista noin 20.000 puusta, jotka on istutettu kadun varrelle, ja näiden juurtumista ja kasvuvauhtia tarkkaillaan. Pyongyangin kaupunki toimitti useita lajeja olevat yli 1000 hedelmäpuuta sekä kukkaistutuksia ja lannoittaa ja hoitaa niitä, jotta kukkiminen alkaisi pian.

Rakennusten kattojen viherryttämiseksi tehtävä kasvien istutus tapahtuu projektin lopuksi.

Linkki Pyongyang Times -lehden artikkeliin:
http://www.naenara.com.kp/en/order/pytimes/?page=Economy&no=23798