torstai 2. maaliskuuta 2017

Korvaskanneri auttaa diagnosoimaan mahdollisia sisätauteja

Pyongyang Times kertoo Public Health -osiossaan, että yhä useammissa terveyskeskuksissa käytetään korvaskanneria mahdollisten sisätautien havaitsemiseen. Tekniikka perustuu muun muassa korvan akupisteisiin ja niiden värimuutoksiin.

Korvaskannerin kehitti tutkimusryhmä, jota johti Kwon Yong Jae, PhD, Koryo lääketieteen akatemiasta. Tutkimus-  ja kehitysprojekti kesti kymmenen vuotta, ja siihen osallistui koehenkilöinä kymmeniätuhansia ihmisiä. Projektin aikana tutkijat identifioivat satoja eri värimuunnoksia korvan akupisteissä suhteessa eri sairauksiin. He kehittivät myös metodin, jolla voi arvioida sisäelinten terveydentilaa korvaskannerin avulla.

Korvaskanneri voi auttaa havaitsemaan kehittymässä olevia sairauksia jo varhaisessa vaiheessa ja tällä tavalla tehostaa hoitoa. Skannaus on potilaalle riskitön, siinä ei käytetä röntgensäteitä eikä ultraääntä, ja kestää noin 5-10 minuuttia.

Korvaskanneri on osoittautunut käytännössä toimivaksi ja sen suosio terveydenhuollon työntekijöiden keskuudessa kasvaa koko ajan.