lauantai 4. maaliskuuta 2017

Kim Jong Un vaimonsa kera puunistutustalkoissa

Pohjois-Korean ylin johtaja Kim Jong Un vieraili Mangyongdaen vallankumouksellisessa koulussa maaliskuun 2. päivänä istuttaakseen puita yhdessä oppilaiden kanssa puunistutuspäivän kunniaksi.

Hän sanoi, että kyseinen puunistutuspäivä sai alkunsa siitä, että Presidentti Kim Il Sung sytytti kansaan puiden istuttamisen innostuksen. Kim Jong Il ylläpiti perinnettä ja kannusti tällä tavalla koko kansaa pitämään huolta omasta maastaan esimerkiksi puita istuttamalla. Täten Kim Jong Un halusi myös tänä päivänä istuttaa puita, ja miettiessään, missä hän sen tekisi, hän tuli ajatelleeksi Mangyongdaen vallankumouksellista koulua.

Hän näytti oppilaille, miten puu istutetaan kunnolla, ja kaivoi maata, kasteli ja polki maata tiiviimmäksi hyvän tovin.

Hän tarkasti jokaisen istutetun puun ja totesi, että jokainen oli tehnyt hyvää työtä istutuksessa. Kun oppilaat kasvaisivat vanhemmiksi ja palaisivat tähän paikkaan myöhemmin, he näkisivät puut ja ne muistuttaisivat heitä tästä päivästä.

Katsellen näkymää koulun ympärillä, jossa on sankkaa metsää, hän sanoi, että siellä ei kohta ole tilaa uusille puille ja että oppilaiden pitää mennä istuttamaan puita Kumsusanin Aurinkopalatsin sekä muiden suurten johtajien kuolemattomiin urotöihin liittyvien paikkojen luo sekä myöskin vierailla Korean Kansanarmeijan modernissa taimitarhassa numero 122 niin että he oppisivat tieteellistä puunistutusta. Hän pyysi oppilaita näyttämään hyvää esimerkkiä puunistutuskampanjassa.

Hän listasi tärkeitä tehtäviä, joista pitää huolehtia koulun opetuksessa ja toiminnassa, ja osallistui valokuvaan oppilaiden kanssa.

Tapahtumasta on laajempi kuvareportaasi Korean keskustelevision eilisessä lähetyksessä. Talkoissa mukana näyttää olevan myös Kim Jong Un'in vaimo Ri Sol Ju.

Linkki koko artikkeliin Pyongyang Timesissa:
http://www.naenara.com.kp/en/order/pytimes/?page=Politics&no=23797

Katso myös:
Tree planting begins across the country

Katso myös puunistutusteemaa käsittelevä draamaelokuva (englannin kielinen tekstitys):
A Forest Is Swaying