tiistai 7. maaliskuuta 2017

Riippumattomuuden, Songun-politiikan ja sosialismin voitonlippu

Tästä alla olevasta Pyongyang Timesin artikkelista käy ilmi, miten Pohjois-Koreassa ajatellaan muutamista asioista:
- - -
Monet maat ympäri maailmaa ovat jo pitkään kärsineet pelosta, epävarmuudesta, nälästä ja köyhyydestä imperialistien kovakätisyyden, autokraattisuuden, aggressiivisuuden ja ryöstön takia.
Huolimatta maailmassa riehuvasta poliittisesta ja taloudellisesta kriisistä, Pohjois-Korea on kuitekin pysynyt sosialismin tukipylväänä ja itäisenä ydinmahtina.

Ihmisen yleinen toive ja pyrkimys on elää riippumattomasti, vapaana rajoituksista ja muiden harjoittamasta alistamisesta.

Yli 80 vuotta sitten Presidentti Kim Il Sung muotoili kuolemattoman Juche-aatteen valaistakseen sitä filosofista periaatetta, että ihminen on oman kohtalonsa herra ja ihmisellä on kyky muovata kohtaloaan, ja hän opetti japanilaisten imperialistisen siirtomaaherruuden alla kärsineen Korean kansan itsenäiseksi kansaksi, joka muovaa itse oman kohtalonsa nousemalla taisteluun kansallisen ja luokkavapautuksen puolesta.

Yksikään maa ei tarjonnut nousevalle riippumattomalle maalle vilpitöntä moraalista ja aineellista tukea. Korealaiset, jotka seurasivat Presidenttiään tiiviisti, perustivat omavaraisen kansallisen talouden samalla kun perustivat itsenäisen, riippumattoman valtion.

Itsenäisyyden saavuttaminen ei ole helppoa. Siihen tarvitaan takeeksi ja puolustukseksi Songun-politiikkaa.

Korealaisten loistavaa menestystä kansallisen puolustuksen ja voimakkaan sosialistisen maan rakentamisessa ei voi ajatella irrallaan Songun-politiikasta, jonka loi Puhemies Kim Jong Il.

Imperialistit hyödynsivät sosialismin romahtamista Neuvostoliitossa ja Itä-Euroopassa sekä Kim Il Sungin, Korean kansan isän, poismenoa voimistamalla maamme taloudellista saartamista. Toistuvat luonnonkatastrofit imperialistien painostuksen lisäksi ajoivat maan elämän ja kuoleman kriisiin. Korean kansan oli valittava, tulisiko se jälleen kerran imperialistien orjaksi vai pysyisikö se itsenäisenä kansana.

Noina koettelemusten vuosina, jolloin muut olisivat saattaneet luhistua moneen kertaan, Puhemies piti Songunin lippua ylhäällä ja ajoi Songun-politiikkaa.

Songun-periaatteen mukainen politiikka, joka tarkoittaa, että armeija on Puolue, valtio ja kansa, on Pohjois-Korean perustavanlaatuinen sosialismin poliittinen muoto, vallankumouksellisen johtajuuden muoto, joka kutsuu puolustamaan maata ja vallankumousta sekä edistämään sosialistista rakentamista antamalla etusija sotilaallisille seikoille ennen muita valtion asioita ja luottaen Kansanarmeijan vallankumoukselliseen henkeen ja taistelutehokkuuteen.

Kun Pohjois-Korea omaksui tämän politiikan kaikilla Puolueen saroilla ja valtion rakentamisessa sekä taloudellisessa ja kulttuurisessa rakentamisessa, se pystyi jatkamaan voimakkaan sosialistisen maan rakentamista samalla kun se murskasi imperialistien sinnikkäät taloussaarrot ja yritykset maan eristämiseksi ja lamauttamiseksi. Sen voittamattomuus on Songun-politiikan tulosta ja siksi Songun-politiikasta on tullut Pohjois-Korean symboli.

Maa noudattaa Songun-politiikkaa entistä intensiivisemmin nykyisellä Kim Jong Un'in aikakaudella. Viime vuodet yksistään ovat nähneet monia onnistuneita testejä mukaanlukien ensimmäinen vetypommitesti, maatakiertävän satelliitin Kwangmyongsong 4 laukaiseminen, ydinkärjen räjäyttäminen, voimakkaan rakettimoottorin staattinen laukaisu, ballistisen Pukkuksong 1 -ohjuksen laukaisu veden alla ja keskimatkan strategisen ballistisen maasta-maahan ohjuksen Pukkuksong 2:n laukaiseminen.

Tämä on tämän päivän kuva Songun Koreasta, joka on asettanut pitkän tähtäimen strategiakseen ajatuksen riippumattomuudesta, Songunin ja sosialismin, kuten aiemmat johtajat ovat esittäneet.
Ylin johtaja Kim Jong Un, puhuessaan Presidentti Kim Il Sungin syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyssä sotilasparaatissa, sanoi, että sotilaallinen ja teknologinen etulyöntiasema ei ole enää imperialistien yksinoikeus, ja että se aika on lopullisesti takanapäin, jolloin vihollinen voisi uhata Pohjois-Koreaa ydinaseilla.

Korean kansa etenee dynaamisesti sosialismin tiellä suurten johtajien tarjoaman itsenäisyysajatuksen ja Songunin miekan voimalla. Korelainen sosialismi on ihmiskeskeistä sosialismia, joka asettaa kansan aidoksi valtion ja yhteiskunnan herraksi ja jossa kaikki palvelee heitä. Ihmisten ikiaikainen toive on viettää riippumatonta ja luovaa elämää vapaana riistosta ja alistuksesta, ja siitä on tullut totta Pohjois-Koreassa, kiitos sosialismin.

Sosialistinen Korea, joka on jo varmistanut asemansa huomattavana poliittis-ideologisena ja sotilaallisena voimana, on tulossa vauhdilla huomattavaksi sci-tech voimaksi, taloudelliseksi jättiläiseksi ja kulttuurin ja urheilun suurmaaksi.

Edetessään järkkymättä riippumattomuuden, Songunin ja sosialismin tiellä Korean kansa saavuttaa epäilemättä tavoitteensa voimakkaan sosialistisen maan rakentamisesta lähitulevaisuudessa.

Lähde (Jong Tang Song, Pyongyang Times):
http://www.naenara.com.kp/en/order/pytimes/?page=Politics&no=23789