perjantai 17. kesäkuuta 2016

Upea taimitarha


Upea taimitarha 

Korean Kansanarmeijan taimitarha numero 122 sijaitsee Kwangchon-ri'ssä, Hwangju'n maakunnassa, Pohjois-Hwanghae'n läänissä.
Tarha käsittää kymmeniä hehtaareja avoimia alueita ja yli sata hehtaaria metsiä. Tämä taimitehdas on ensimmäinen laatuaan maassa, ja sen vuotuinen tuotantokapasiteetti on yli 20 miljoonaa.

Vihreä katu 
Tuotanto- ja julkiset rakennukset, laitokset ja kulttuuri- ja julkiset hyvinvointilaitokset ovat molemmin puolin tietä tässä keskuksessa.

Lasi- ja kovamuovikasvihuoneet ovat siististi riveissä paljastaen näkymän, jossa vihreitä taimia kasvaa valtavilla tuhansien neliömetrien alueilla. Se on upea näky. Siementen seulonta- ja käsittelypaikka, taimien pakkauspiste, varastorakennus, kevyen kasvualustan tuotantopiste ja muut tuotantorakennukset, kulttuurihalli, urheilukeskus, alakoulu, lasten hoitola, leikkikoulu ja työntekijöiden asuinrakennukset on kaikki rakennettu vihreiksi rakennuksiksi.
Muodikkaasti tyylitelty taimien esittelyhalli on itsessäänkin luonnonkaunis. Hallin etuosassa, joka toimii sekä kasvatus- että näyttelytarkoituksissa, on kaunis kukkatarha, jonka ympärillä on neljä 110 neliömetrin leikkausalustaa pyörivällä sadettajalla varustettuna.
Keltaiset tulppaaninmuotoiset lamput tien varrella ja muualla toivottavat vierailijat tervetulleeksi päiväsaikaan ja antavat fantastisen näkymän yöllä.

Tiedeperustainen 
Taimitarha näyttää esimerkkiä maan metsätalouden kehityksessä.

Täällä kasvatetaan kymmeniä eri laatuisia taimia tieteeseen ja teknologiaan perustuen.
Erityisesti täällä on tehokas kokonaisvalvontajärjestelmä, jotta taimien kasvatukselle voidaan tarjota sopivimmat olosuhteet ja ympäristö kuten lämpötila, kosteus, auringonvalo, hiilidioksidipitoisuus, tuuletus, ojitus ja ravintoliuoksen annostelu.

Kasvihuoneet optimoivat taimien kasvuolosuhteet käyttämällä uusinta teknologiaa, ja kaikki työt on automatisoitu ja mekanisoitu korkeatasoisesti.
Pyöreät leikkausalustat, ulkona oleva kasvatusalusta kasvihuoneissa kasvatettujen taimien akklimatisointia varten ja astioissa olevien taimien kasvatuspaikat on varustettu uudenaikaisella ojitusjärjestelmällä ja aurinkovarjoilla.

Kaikki tuotantoprosessit ovat korkeasti automatisoituja ja virtaviivaistettuja aina siementen seulonnasta kylvämiseen ja pakkaamiseen asti, täysin varustettuina kasvualustan tuotantoprosessilla ja taimien varastointilaitoksilla.
Taimitarhalla on myös tiede-teknologisia tutkimus- ja opetuskeskuksia.

Kahdeksankymmentä prosenttia tuotantorakennusten ja muiden laitosten välineistöstä on kotitekoisia.

Taiminäyttelyhalli 
Tarhaa itseään voi pitää näyttelyhallina.
Pelkästään taimihallissa on näytteillä yli 50 lajia puuntaimia.

Erityisesti marjakuusi on taloudellisesti arvokas, koska siitä saa luonnollisen syövänvastaisen lääkkeen pääainesosaa. Pensaspioni tunnetaan myös lääkevaikutuksistaan, erityisesti naisille, ja koristeellisesta arvostaan.
Tarha keskittyy suurten puulajien taimien kasvattamiseen kuten Changsong lehtikuusi,  pitkäneulainen mänty ja tuija, samalla kun näiden taloudellisesti erittäin arvokkaiden lajien ilmastoon sopeuttamista ja laajalle levittämistä edistetään.

Tarha kehittää nyt teknologiaa taimien tuottamiseksi kahdesti vuodessa, ja pyrkii saamaan tämän valmiiksi vuoden loppuun mennessä.
Persikka, luumu, akaasia ja muut puut muodostavat tiheitä metsiä vuorten rinteillä, jaoteltuna hedelmäpuihin, polttopuihin ja siemenmetsään.

Samanlaisia maata ja työvoimaa säästäviä taimitarhoja, joiden tuotanto ja ohjaus on laitettu täydellisesti tieteelliselle, teolliselle ja intensiiviselle perustalle, tullaan rakentamaan kaikkiin lääneihin.

http://www.naenara.com.kp/en/order/pytimes/?page=Economy&no=22262