perjantai 10. kesäkuuta 2016

Pjongjangin urheiluvälinetehdas otetaan käyttöön



Pjongjangin urheiluvälinetehdas otetaan käyttöön




Pjongjangin urheiluvälinetehdas uudelleenrakennettiin DPRK:ssa.

Tehtaan valmistuminen mahdollistaa sen, että tuotetaan ja toimitetaan tasaisesti alkuperäisillä panostuksilla, teknologialla ja materiaaleilla erilaisia urheilulaitteita erilaisten urheilupaikkojen kehittämiseksi ja ruumiinkulttuurin levittämiseksi.

Tehdas otettiin käyttöön asiaankuuluvin juhlallisuuksin tiistaina.

Tilaisuudessa olivat läsnä Choe Ryong Hae, Ro Tu Chol, Ri Jong Mu, Ruumiinkulttuurin- ja Urheiluministeri, asiaankuuluvat toimihenkilöt, rakentajasotilaat, jotka osallistuivat tehtaan rakentamiseen, tiedemiehiä ja teknikoita, ja tehtaan toimihenkilöitä ja työntekijöitä.

Choe Ryong Hae, Korean Työväenpuolueen Keskuskomitean varapuhemies ja Valtion Ruumiinkulttuurin ja Urheilunohjauskomission puhemies, piti avajaispuheen.

Hän sanoi, että tehdas, joka kehittyi Presidentti Kim Il Sungin ja johtaja Kim Jong Ilin lämpimän huolenpidon alla, on uudelleenrakennettu tukikohdaksi sellaisten urheiluvälineiden tuottamiselle, jotka sopivat tietoon perustuvan talouden aikakauteen Marsalkka Kim Jong Unin johdon alaisuudessa.

Marsalkka valitsi tehtaan paikaksi parhaan paikan, opasti sen suunnittelussa ja lähetti rakentajasotilaita toteuttamaan projektin, puhuja totesi, lisäten, että Marsalkka oli niin ystävällinen, että hän ratkaisi ongelmia, joita syntyi rakentamisen aikana.

Hän kehotti kiihdyttämään urheiluvoimanpesän rakentamista niiden tärkeiden tehtävien toteuttamiseksi, joista päätettiin Korean Työväenpuolueen seitsemännessä kongressissa ja antamaan siten positiivisen panoksen Juche Korean arvokkuuden ja kunnian ylistämiselle maailman silmissä Kim Jong Unin johdon alaisuudessa.

Seremonian päätteeksi osallistujat tekivät tehdaskierroksen.
 



http://www.rodong.rep.kp/en/index.php?strPageID=SF01_02_01&newsID=2016-06-09-0010

Katso myös Korean television raportti aiheesta:
KCTV (Pyongyangin Urheiluvälinetehdas Otetaan Käyttöön)