keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Teinitytöstä tulee kuuluisa

[2016-07-09]
Teinitytöstä tulee kuuluisa
Pjongjangin kansainvälinen jalkapallokoulu on tuottanut lupaavan jalkapalloilijan.  Hän on Won Hyang Son. Tällä neljätoistavuotiaalla on ikäisekseen hyvä fyysinen kunto. Erityisesti hän on hyvä yksi yhtä vastaan -jallittamisessa. 

"Hän on fiksumpi kuin kaverinsa, hänellä on hyvä pallotuntuma ja hän oppii nopeasti uusia taitoja. Hän on lupaava," sanoo päävalmentaja Jang Kyong Il. Won on hyvä työssään ja myös iloinen. Mutta toiset sanovat, että hän on aivan erilainen harjoitusten ja otteluiden aikana.
Hän teki 15 maalia hiljattain 2016 AFC alle 14-vuotiaiden aluemestaruuskisoissa (Itä-Aasia) Kiinassa. Viisi maalia tehtiin pääpuskulla, kaksi voimakkailla laukauksilla 20 metristä ja muut itsenäisellä jallittamisella ja hyvin organisoiduilla hyökkäyksillä kahden tai kolmen henkilön kombinaatioissa. Hän osoitti olevansa taitava käyttämään molempia jalkojaan laittamalla ilmasta ammutun vasemman jalan laukauksen maaliin semifinaalissa Etelä-Koreaa vastaan.
Ulkomaiset asiantuntijat sanoivat yksimielisesti, että hänellä on taitoa ja että hän on synnynnäinen jalkapalloilija, joka on älykäs ja jolla on hyvä tekniikka. Won sai sekä parhaan pelaajan palkinnon että eniten maaleja tehneen pelaajan palkinnon mestaruuskisoissa.

 
Won Hyang Son 

Hänen vanhempansa halusivat tyttärestään tulevan tiedemiehen, koska hän on älykäs. Vastoin heidän toivettaan hän valitsi jalkapallon nuorten urheilukoulussa Phyongsongissa, Etelä-Phyongsongin maakunnassa kun hän oli 10-vuotias. Kun asiantuntijat huomasivat hänen lahjakkuutensa, hän pääsi Pjongjangin kansainväliseen jalkapallokouluun. Neljä vuotta myöhemmin hän teki kansainvälisen debyyttinsä ja tuli tunnetuksi. 
"Isäni ja äitini ovat tavallisia työläisiä, jotka eivät tunne jalkapalloa hyvin. Mutta minusta on kasvanut hyvä pelaaja Pjongjangin kansainvälisessä jalkapallokoulussa, joka on kovasti tavoiteltu nuorten jalkapallointoilijoiden keskuudessa. Rakastan kouluani ja jalkapalloa. Kunnioitan kouluani ja maatani kultamitaleilla," sanoi Won Hyang Son.

http://www.naenara.com.kp/en/order/pytimes/?page=Sports&no=22406