lauantai 23. heinäkuuta 2016

Se saa meidät näkemään sivistyneen mahdin tulevaisuuden


Se saa meidät näkemään sivistyneen mahdin tulevaisuuden
Ihmisten elämään vaikuttaneen Munsun vesipuiston rakentamisesta on lähes kolme vuotta aikaa. Tänä aikana tämä ympäri vuoden auki olevan vesipuisto on tuonut iloa ja naurua monen ihmisen ja lapsen elämään ympäri maan.

On keskikesä ja yhä useampi vierailija tulee viilentämään itseään vesipuistoon.

Jännittävää 
18 metriä korkean vesiliukumäen laskeminen jopa 20 m/s huippunopeudella on niin henkeäsalpaavaa, että se jännittää jopa katsojia.

Kim Hyok Chol, 25-vuotias opiskelija Korean fyysisen koulutuksen yliopistosta seisoo liukumäen tasanteella ja hänen kasvonsa loistavat iloa ja tarmoa. Hän vierailee tätänykyä vesipuistossa niin usein, että häntä voi kutsua kanta-asiakkaaksi.

Tytöt sulkevat vaistomaisesti silmänsä kun hän laskeutuu aivan kuin olisi hypännyt suoraan altaaseen ja ympärillä oleva väkijoukko ilmaisee ihailunsa häntä kohtaan kun hän tekee laskun muutamassa sekunnissa.

"Olen riemua täynnä aina kun tulen tänne vesipuistoon. Pystyn hädintuskin kuvailemaan, kuinka fantastista vedessä leikkiminen on. Erityisesti jyrkän vesiliukumäen laskeminen saa minut tuntemaan oloni hyvin energiseksi. Altaaseen laskeminen on todellinen riemu, eikä sellaista voi kokea missään muussa harjoitusmuodossa," hän sanoi kasvot tyytyväisyydestä loistaen.

Sen jälkeen hän meni laskemaan uudelleen yhdessä muiden ihmisten kanssa. Joukko heilutti heille käsiään iloisin, jotkut kateellisina heidän nuoruudelleen ja tarmolleen ja toiset ihaillen heidän urheuttaan.

Lapset harjoittelevat urheutta ja tahdonvoimaa 

Lasten ulkoilmassa oleva kahluuallas on aina täynnä porukkaa.

Koululaisilla on kesäloma ja vesipuisto on täynnä lapsia, jotka taputtavat käsiään ihastuksissaan, nauttien veden putoamista suurista säiliöistä. He ovat täysin uppoutuneita leikkimään vedessä ja tekemään erimuotoisia liukuja veden suihkutessa pienistä suihkulähteistä, jotka on rakennettu nuorille sopiviksi.
Vanhemmat katselevat vierestä kun heidän lapsensa leikkivät iloisesti vedessä kasvot hymystä loistaen.
"Uiminen on uskoakseni tehokas urheilumuoto, joka auttaa kehittämään kaikkia kehon osia tasapainoisesti ja harjoittamaan tahdonvoimaa. Aion opettaa poikani uimaan Munsun vesipuistossa loman aikana," sanoi Kim Kwon Junin äiti, jonka poika on Taesinin alakoulun oppilas Tongdaewonin alueella.  

Lapset seisovat rivissä lasten sisätiloissa olevan kahluualtaan vierellä.
Lämmittelyn jälkeen he tulevat tasanteelle kuin ammattilaisuimarit. He hyppäävät veteen ja uivat vahvoilla vedoilla ja muut lapset hurraavat heille kovalla äänellä.
Aika kuluu, mutta lapset eivät haluaisi tulla pois altaasta.

Sivistyneen mahdin tulevaisuus 
Koulutuskomission toimihenkilö, joka tuli Munsun vesipuistoon lastenlastensa kanssa, piti kovasti näkemästään.  

Kuullessaan ilonhuudot ja naurun eri muotoisista liukumäistä, kuten esimerkiksi vuoristorataliukumäri, joka saa liukujan tuntemaan olonsa kuin olisi vesipäällysteisessä vuoristoradassa, tai aaltoliukumäki, joka saa ihmiset tuntemaan kuin he leijuisivat ilmassa, tai keilaliukumäki, joka päättyy keilan muotoiseen liukuun, hän sanoi:

"Munsun vesipuisto, jossa on ulkoilma- ja sisätilakahluualtaita ja kuntosali, kaikkiaan yli 100 000 neliömetrin alueella, on maailmanluokan vesipuisto kokonsa ja sisältönsä puolesta kuten myös ulkoisen designinsa puolesta. Se ei pelkästään auta rikastuttamaan kansamme kulttuuria ja elämyselämää, vaan myös lasten ja opiskelijoiden fyysisiä harjoitusmahdollisuuksia. Vesipuiston mahtava näyttömö on todellisuutta, jonka on toteuttanut kansa - Puolueemme rakastava politiikka, Puolueen, joka työskentelee toteuttaakseen kansan pyrkimykset modernia sivilisaatiota kohti. Tämä vesipuisto auttaa minua näkemään tulevaisuuden sivistyneen mahdin, joka on täynnä parempia keskuksia kulttuuri- ja elämyselämää varten."

 
http://www.naenara.com.kp/en/order/pytimes/?page=Culture&no=22482

Katso myös mielenkiintoinen video:
 Kim Jong Un ohjaa Munsun vesipuiston rakentamista  (Ei tekstitystä) :