perjantai 29. heinäkuuta 2016

Luonnontieteellinen museo ja keskuseläintarha saatettu valmiiksi



Luonnontieteellinen museo ja keskuseläintarha saatettu valmiiksi


Luonnontieteellinen museo ja keskuseläintarha saatettiin menestyksellisesti valmiiksi.

Luonnontieteellinen museo, jonka pinta-ala on yli 35 000 neliömetriä, on moderni opetus- ja tutkimus- sekä tiedonlevittämis- ja vapaa-ajan keskus, jossa on avaruussali, Paleotsooisen kauden sali, Mesotsooisen kauden sali, Kenotsooisen kauden sali, eläinsali, kasvisali, lahjasali, e-kirjasto ja tiedeteknologian opetushuone.

Yli 40 eläinsuojaa eri eläinlajeille kuten matelijoille, apinoille, pedoille, elefanteille, kirahveille ja poneille on rakennettu modernilla tavalla niin että ne sopivat ympäröivään maisemaan. Vierailijat pystyvät jo etäältä arvaamaan, mitä eläimiä missäkin eläinsuojassa on.

Käyttöönvihkimisseremonia pidettiin sunnuntaina.

Tapahtumassa olivat läsnä Pak Pong Ju, Choe Thae Bok, O Su Yong, Ro Tu Chol, Kim Su Gil, puolueen ja asevoimien elinten, ministeriöiden ja kansallisten instituutioiden toimihenkilöitä ja rakentajia Korean kansanarmeijan yksiköistä ja yleisön yksiköistä, jotka auttoivat uudelleenrakentamaan eläintarhaa, toimihenkilöitä ja työntekijöitä instituutioista ja teollisuuslaitoksista sekä nuoria ja lapsia Pjongjangista ja ulkomailla asuvia korealaisia.

Kutsuvieraina paikalla oli ulkomaisia diplomaattisia lähetystöjä, kansainvälisten elinten paikallisia edustajia ja sotilasattaseoita vaimoineen, suurlähetystöjen toimihenkilöitä ja muita ulkomaisia vieraita.

KDKT:n pääministeri Pak Pong Ju, KTP:n keskuskomitean politbyroon puheenjohtajiston jäsen sanoi puheessaan, että luonnonhistoriallisen museon ja keskuseläintarhan onnistunut rakentaminen oli marsalkka Kim Jong Unin viisaan johtajuuden ansiota ja että hän omistaa kaikkensa sen eteen, että kansalla olisi maailmanluokan keskus kultuurisille ja vapaa-ajan aktiviteeteille.

Nauhan leikkasivat armeijan rakentajien sekä julkisten yksiköiden, ansioituneiden henkilöiden, yliopisto-opiskelijoiden ja yläasteen koululaisten edustajat.

Tapahtuman päätteeksi osallistujat kiersivät luonnonhistoriallisen museon ja keskuseläintarhan.





http://www.rodong.rep.kp/en/index.php?strPageID=SF01_02_01&newsID=2016-07-26-0009

Katso myös videoklippi (ei tekstitystä):
KCTV (DPRK Central Zoo and Nature Museum Completed)