maanantai 20. helmikuuta 2017

Taide-performanssi Pohjois-Koreasta

Pohjoiskorealaiset ovat ylpeitä maansa sosialistisesta yhteiskuntajärjestelmästä, jossa kansa on yhteiskunnan isäntä ja yhteiskunnan asioista ja sen kehittymisestä päättävä voima.

Pohjoiskorealaiset ovat tämän itsenäisyyden saavuttaneet vallankumouksellisen taistelun kautta, ja kansalaiset opiskelevat niin koulussa kuin työpaikoillakin ahkerasti maansa vallankumouksellista historiaa, etteivät unohtaisi miten sosialistinen yhteiskunta sai alkunsa ja mitä oli sitä ennen.

Kansalaiset rakastavat ja kunnioittavat johtajiaan suuresti niiden urotekojen takia, joita nämä ovat maan hyväksi tehneet niin vallankumouksen alkuaikoina kuin vielä nykyäänkin.

Välillä tulee mieleen, olisiko Suomen nykyinen tilanne se kuin on, jos jokaisen olisi vaikka viimeisten 50 vuoden aikana ollut opiskeltava koulussa ja työpaikallakin vähintään viikoittain sitä, millä edellytyksillä hyvinvointivaltio aikanaan luotiin. Veikkaanpa, että hyvinvointivaltion alasajo ei onnistuisi niin sujuvasti kuin se nyt näyttää tapahtuvan. Hyvinvointivaltiomme kasvatit näyttävät luulevan, että hyvinvointi syntyy ja säilyy itsestään, ilman, että sen puolesta tarvitsee taistella.

Pohjois-Koreassa juhlittiin 16.2. Loistavan Tähden Päivää eli maan edesmenneen johtajan Kim Jong Il'in syntymäpäivää. Tapahtuman kunniaksi järjestettiin muun muassa juhlakonsertti, jonka lomassa on myös tanssia ja akrobatiaa.

Tässä linkki, josta voi katsoa tuota taideperformanssia:

https://www.youtube.com/watch?v=RN_GvMazZEg