tiistai 28. helmikuuta 2017

Kim Jong Un vieraili Samchon kissakalantuotantolaitoksella

Pohjois-Koreassa kohennetaan jatkuvasti tavallisen kansan elinolosuhteita. Osa tätä kehitystä on tuotantolaitoksien tehostaminen ja uudistaminen sekä kokonaan uusien tuotantolaitosten rakentaminen. Kansan aineellinen elintaso paranee vuodesta toiseen, ja koko kansa saa nauttia kulttuurista ja koulutuksesta iästä riippumatta.

Eri tuotantolaitoksissa, kuten myös tässä Samchon kissakalatuotantolaitoksessa, on varsinaisten tuotantotilojen lisäksi luokkahuoneet, joissa opetetaan työntekijöille vallankumouksen historiaa sekä sosialismin periaatteita. Tällä tavalla varmistetaan se, että kansa ymmärtää oman yhteiskuntansa tapahtumat ja osaavat laittaa ne kontekstiin. Tällä tavalla vältetään myös sellaisten kuvitelmien leviäminen, että hyvinvointi tulisi itsestään muiden tekemänä ilman tarvetta omalle osallistumiselle.

Tässäkin tuotantolaitoksessa, kuten kautta koko yhteiskunnan, on pantu painoa tieteen ja teknologian antamille mahdollisuuksille tuotannon tehostamiseksi. Kim Jong Un ilmaisi tyytyväisyytensä siihen, että 16 suuren kala-altaan ja yli 10 000 kalan kasvattamisprosessissa tarvitaan vain 2 työntekijän läsnäolo. Korean Työväenpuolue on ilmaissut kantanaan sen, että tuotannossa on käytettävä hyväksi tiedettä ja teknologiaa ihmisten työmäärän keventämiseksi ja ihmisten elintason parantamiseksi.

http://www.rodong.rep.kp/en/index.php?strPageID=SF01_02_01&newsID=2017-02-21-0001

http://www.rodong.rep.kp/en/index.php?strPageID=SF01_02_02&newsID=2017-02-21-0001_photo