maanantai 27. helmikuuta 2017

Kim Jong Un'in aktiviteetteja tammikuussa 2017

Pohjois-Koreassa yksi maan ylimmän johtajan tehtävänkuvaan kuuluvista asioista on niinsanottu paikanpäällä opastuksen antaminen erinäisissä rakennus- ym. projekteissa. Tämä traditio juontaa juurensa Kim Il Sung'in ajoista lähtien.

Tarkoituksena on luoda innostusta työntekijöihin ja muistuttaa siitä, että työtä tehdään koko yhteiskunnan hyväksi, eikä pelkästään omaksi hyväksi. Tarkoituksena on myös vahvistaa keskusjohtoisen suunnitelmallisuuden kannatusta ja hyväksyntää.

Noihin tehdas- ym. vierailuihin liittyy tavallisesti myös valokuvasessio, jossa maan johtaja on yhteiskuvassa työntekijöiden kanssa. Sosialistisen yhteiskunnan perusmentaliteettia voisi luonnehtia sanoilla "Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta".

Kuten kuvista näkyy, maan ylin johtaja, joka toimii koko kansan koordinaattorina ja symbolina, on hyvin suosittu kansan keskuudessa, ja hänen tapaaminen silmästä silmään on suuri kunnia,  joka aiheuttaa ihmisissä suurta iloa ja liikutusta.

Linkitetyssä videoklipissä näkyy Kim Jong Un antamassa paikanpäällä opastusta erinäisissä projekteissa. Videoklipillä näyttäisi olevan ainakin seuraavat asiat:

- Pyongyangin vastarakennettu laukkutehdas
- Pyongyangin Kim Jong Suk silkkitehdas
- Kumsanphon vastarakennettu kalanjalostustehdas
- Ryomyong-kadun rakentaminen

Näistä, ja muistakin, on erilliset englannin kieliset raportit osoitteessa http://www.rodong.rep.kp/en/index.php?strPageID=SF01_01_02&iMenuID=1&iSubMenuID=1

Linkki videoon:
https://www.youtube.com/watch?v=iVGGY3I9c-4