keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Pohjois-Koreassa järjestetään valmennuskursseja kirjoittajiksi haluaville

Pyongyang Times kertoo kulttuuriosiossaan kirjoittajiksi haluaville järjestettävistä valmennuskursseista.

Kim Hyong Jik kasvatustieteellisen yliopiston korean kielen osasto on vuosikymmenten ajan järjestänyt kursseja kirjoittajille. Hiljattain se juhli näiden kurssien järjestämisen 40-vuotisjuhlaa.

Kirjallisuutta kutsutaan myös humanismiksi, koska se kuvaa todenmukaisesti inhimillistä elämää ja palvelee ihmisiä. Muuan kirjoittaja sanoi kerran, että ”Kirjallisuus tulee kokemuksesta ja elämästä”.

Kurssille on erityistä se, että se on avoin kirjallisuudesta kiinnostuneille aivan riippumatta siitä, ovatko he työläisiä, maanviljelijöitä vai toimihenkilöitä.

Kurssin opetusaineisto ja -metodit ovat tarpeen mukaan räätälöityjä.

Työuriensa ansiosta oppilailla on rikkaasti elämänkokemusta, mutta heiltä puuttuu teoreettinen tieto. Niinpä kurssi keskittyy teoreettiseen koulutukseen samalla kun opiskelijoiden horisonttia laajennetaan tarjoamalla viitisenkymmentä eri aihetta.

Käytännön harjoitteluna kurssin opiskelijoille tarjoutuu tilaisuus vierailla eri paikoissa ja kirjoittaa tekstejä. Tämä käytännön harjoittelu kattaa noin puolet kurssin sisällöstä.

Kurssin käyneet henkilöt toimivat nykyään aktiivisina kirjoittajina ja toimihenkilöinä, jotka ovat vastuussa kirjallisten teosten ohjaamisessa ja arvioimisessa.

Kurssin käyneiden joukossa on yli kymmenen Kim Il Sung ja Kim Jong Il -palkinnon voittajaa. Nämä palkinnot ovat huippupalkintoja, jotka myönnetään henkilöille, jotka ovat tehneet merkittäviä palveluita maan tieteen ja kulttuurin kehittämiseksi. Useimmat kurssin käyneet kehittyvät ammattilaiskirjoittajiksi ja heillä on tärkeä rooli kirjallisuudessa.

Valmennuskurssin johtaja Choe Nam Sun sanoi: ”Kurssi on valmentanut monta tavallista ihmistä kirjoittajaksi. Jotkut heistä ovat nousseet kuuluisiksi. He saavat kiittää menestyksestään paljolti tätä järjestelmää”.

Lähde:
http://www.naenara.com.kp/en/order/pytimes/?page=Culture&no=24276