maanantai 29. toukokuuta 2017

Kim Jong Un seurasi uudentyyppisen ohjatun ilmatorjunta-aseen testiä

Korean Työväenpuolueen keskuskomitean pää-äänenkannattaja Rodong Sinmun raportoi tänään seuraavaa:

Kim Jong Un, Korean Työväenpuolueen puheenjohtaja, Pohjois-Korean valtionasiain komission puheenjohtaja ja Korean kansanarmeijan ylikomentaja, seurari uudentyyppisen ohjatun ilmatorjunta-asejärjestelmän testausta, jonka organisoi Kansallinen Puolustustieteen Akatemia.

Kunnioitetulle ylimmälle johtajalle selostettiin tarkkailuasemalla uuden asejärjestelmän testiohjelmaa ennen kuin testilaukaus määrättiin aloitettavaksi.

Tarkastellen onnistunutta testiä hän sanoi painokkaasti:
Kun näen tällaisen täydellisen uudenlaisen ohjatun ilmatorjunta-asejärjestelmän, kaipaan Kenraalia [Kim Jong Il] entistä enemmän. Tämän asejärjestelmän kehittämistä hän ohjasi suurella panoksella, ja nyt hänen kuolemansa jälkeen se valmistuu. Kenraali olisi ollut hyvin iloinen, jos hän olisi nähnyt tämän täydellisen asejärjestelmän, koska hän oli laittanut sielunsa ja sydämensä ilmatorjuntakapasiteetin vahvistamiseen aivan elämänsä viime hetkille asti.

Hän mainitsi KKA:n komentaville upseereille ja akatemian virkailijoille, että asejärjestelmän tehokkuus maalien löytämisessä ja jäljittämisessä on parantunut paljon sekä myös osumistarkkuus on parantunut verrattuna viime vuoden tasoon. Jotkin viime vuonna havaitut puutteet järjestelmässä on korjattu täydellisesti testissä onnistumiseksi, hän sanoi lisäten: Tätä asejärjestelmää, jonka toimintakyky on perusteellisesti vahvistettu, pitäisi valmistaa suuressa määrin ja ottaa käyttöön koko maassa kuten esimerkiksi metsissä, jotta vihollisen villit unelmat ilmatilan hallinnasta, ilmaylivoimasta sekä aseellisesta kaikkivoipaisuudesta voitaisiin tuhota.

Hän asetti mitä tärkeimpiä tehtäviä uudenaikaisen Korea-tyylisen ohjatun ilmatorjunta-aseen kehittämisstrategialle.

Hänen seurassaan olivat Hwang Pyong So, Ri Yong Gil, O Kum Chol, Kim Kwang Hyok, Ri Pyong Chol, Kim Jong Sik and Jong Sung Il.

Lähde:
http://www.rodong.rep.kp/en/index.php?strPageID=SF01_02_01&newsID=2017-05-29-0013

Lisää kuvia Korean Keskustelevision eilisiltaisessa uutislähetyksessä:
https://www.youtube.com/watch?v=PBY_9YsO0Ls&t=6h48m36s

Katso myös:
Noam Chomsky taannoisessa haastattelussa USA:n ja Pohjois-Korean välisistä neuvotteluista ydinaseohjelman osalta:
https://www.youtube.com/watch?v=QT4MO9uQxgc&t=16m0s