torstai 20. huhtikuuta 2017

Sisäänmuutto Pyongyangin Ryomyong-kadun uusiin asuntoihin alkoi

Kim Il Sung -yliopiston opettajat ja tutkijat sekä ihmiset, jotka ovat olleet evakuoituina, alkoivat muuttaa Ryomyong-kadun uusiin asuntoihin maanantaina. Opiskelijat onnittelivat opettajia muuton johdosta antaen heille kukkakimppuja.

Opettajat ja tutkijat olivat täynnä kiitollisuutta kunnioitettua ylintä johtajaa Kim Jong Un'ia kohtaan. Myös evakossa olleet pystyivät hädintuskin peittämään innostustaan uusiin taloihin muuttamisen johdosta.

Ryomyong-kadun rakennusprojekti on kestänyt runsaan vuoden, ja sinä aikana on rakennettu muun muassa kaksi tornitaloa, 55- ja 70-kerroksiset, joissa on yli 1000 asuntoa.

Korean Kansanarmeijan rakentajasotilaat ovat osallistuneet rakentamiseen ja projekti saatiin valmiiksi määräajassa eli huhtikuun 15. päivään mennessä, joka on Auringon Päivä eli Kim Il Sungin syntymäpäivä. Määräajassa pysyminen on erityisen hieno saavutus kun otetaan huomion, että rakennusprojektia hidasti hieman se, että viime syksynä maan pohjoisosissa oli valtava tulva, joka tuhosi kymmenien tuhansien ihmisten kodit, ja näille ihmisille piti rakentaa uudet kodit.

Lähde:
http://www.rodong.rep.kp/en/index.php?strPageID=SF01_02_01&newsID=2017-04-19-0007

Tässä videokuvaa:
Moving to New Flats in Ryomyong Street Begins
Moving to New Flats in Ryomyong [CC]