keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Pohjois-Koreassa otetaan tänä vuonna käyttöön 12-vuotinen oppivelvollisuus

Korean Työväenpuolueen pää-äänenkannattaja Rodong Sinmun kertoo, että maassa siirrytään tänä vuonna 12-vuotiseen peruskoulutukseen. Koulutus on luonnollisesti maksuton, kuten sosialistisissa maissa aina.

Sosialistisissa maissa koulutus ei ole kouluttajien liiketoimintaa, eikä opiskelijoiden yksityistä investointia, vaan yhteiskunnallista työvoiman valmistamista. Sosialistisissa maissa ymmärretään, että yhteiskunnan tärkein resurssi on työvoima eikä raha.

Alla otteita lehden artikkelista.

Nousevien sukupolvien koulutus on ratkaisevan tärkää kansan tulevaisuuden kannalta.
Koulutusta tulisi kehittää alinomaa ja nousevat sukupolvet tulisi kouluttaa aidoiksi vallankumouksellisiksi ja maan luotettaviksi tukipilareiksi maan ja kansan vaurauden kohentamiseksi sekä Juche-vallankumouksen loppuunsaattamiseksi.

Korean Työväenpuolue (WPK) on esittänyt suunnitelman koulutuksen kokonaisuuden kehittämiseksi ja Pohjois-Korean kehittämisen koulutuksen ja lahjakkuuksien maaksi, ja on johtanut viisaudella työtä tuon suunnitelman toteuttamiseksi.

Korean Työväenpuolueen 7. puoluekokous viime vuoden toukokuussa osoitti suunnan ja keinot uusien sukupolvien valmistamisen poliittisesti ja ideologisesti, näiden kouluttamisen monipuolisiksi lahjakkuuksiksi, joilla on korkea luovuus, jalo mieli ja vankka fyysinen voima, ja koko työtätekevän kansan auttamiseksi maan vaurauden kehittämiseksi koko elämän ajan jatkuvan oppimisen kautta.

Kiitos Puolueen viisaan johtajuuden, jonka avulla kehitettiin Juche-suuntautunut koulutus, Pohjois-Korealle avautui leveä väylä kehittyneempien maiden tason saavuttamiseen huippunopeasti kehittymällä lahjakkuuksien suurvallaksi.

Kunnioitettavan korkeimman johtajan Kim Jong Un'in ohjaamana maan tulevaisuus on ruusuinen. Hän nimesi tämän vuoden tieteen ja koulutuksen vuodeksi ja ohjaa kehitystä energisesti niin että maa voi toteuttaa voittoisasti koulutuksen radikaalin kehittämisen uudelle vuosisadalle, jossa pääpaino asetetaan lahjakkuuksien suurvallan rakentamiselle.

Lähde:
http://www.rodong.rep.kp/en/index.php?strPageID=SF01_02_01&newsID=2017-04-05-0014

Asiasta mainitaan myös Pyongyang Times'issa, jossa kerrotaan uuden kouluvuoden alkamisesta:
http://www.naenara.com.kp/en/order/pytimes/?page=Culture&no=23986