torstai 27. huhtikuuta 2017

Rungnan delfinaario Pyongyangissa

Läntisen maailman valtamedia on demonisoinut Pohjois-Koreaa vuosikymmenten ajan niin että vähitellen suuri osa läntisen maailman ihmisistä on alkanut uskoa, että elämä Pohjois-Koreassa on pelkkää surkeutta.

Totuus on kuitenkin toisenlainen, ja nykyisellä internetin aikakaudella – kun emme enää ole pelkästään valtamedian varassa – me tavalliset tallaajatkin voimme saada tietoa siitä, mitä Pohjois-Koreassa todellisuudessa tapahtuu.

Pohjoiskorealaiset elävät aivan normaalia elämää, johon kuuluu myös vapaa-ajalla virkistäytyminen. Tällä kertaa kirjoituksen aiheena on maan pääkaupungissa oleva delfinaario, joka on rakennettu ihmisille vapaa-ajan viihteeksi.

Alla linkitetyssä videossa näkyy kuvaa delfinaariosta, joka sijaitsee Pyongyangin läpi virtaavan Taedong-joen Rungna-nimisellä saarella. Delfinaarion katsomossa on yli 1400 istumapaikkaa.

Delfinaariossa on 3000 kuutiometrin allas, jossa delfiinit esittävät erilaisia temppuja, ja lisäksi 3 pienempää allasta, jotka on yhdistetty pääaltaaseen kanaaleilla. Delfinaariossa on myös muita merinisäkkäitä kuten hylkeitä ja merileijonia.

Altaisiin tuodaan puhdistettu vesi putkistolla, joka ylettyy Pyongyangista Länsimeren (Keltaisen meren) rannalla olevaan Nampon kaupunkiin noin 40 kilometrin päässä.

Delfinaariossa on myös opetustiloja, joissa jaetaan tietoja delfiineistä.

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=__o4G4jeR5k