sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Noin 40 lapsen äiti


Noin 40 lapsen äiti

Yun Son Hui katsoo lastensa valokuvia

Yun Son Hui, Kim Man Yu -sairaalan osastonjohtaja, sai lääketieteen tohtorin arvon Loistavan Tähden Päivänä pidetyssä seremoniassa.
 
Ihmiset onnittelivat häntä runsain mitoin menestyksestään tutkimuksessa, jonka kohteena on fysiologisesti aktiivisen materiaalin valmistaminen bioinsinööritieteen metodeilla. Mutta jos he olisivat tienneet, että 53-vuotias tohtori on yli 40 lapsen äiti, he olisivat kaikki olleet yllättyneitä.

Tyttöäiti 
 
DPRK:ssa, jossa tarinoita jaloista hyveistä kerrotaan niin usein, tällaiset kiitettävät teot kuten toisten tuskan ottaminen omakseen ja orpojen lasten kasvattaminen, ovat tulleet tavallisiksi.

Mutta ei ole helppoa tytölle pitää huolta yli 40 lapsesta melkein kahden vuosikymmenen ajan.

Valmistuttuaan Pjongjangin Lääketieteellisestä Yliopistosta Yunista tuli tohtori Kim Man Yu -sairaalassa. Hän unelmoi siitä, että hänestä tulisi tunnettu keksijä niin kuin hänen isästään, joka oli ollut tutkijana Kim Chaekin Teknillisessä Yliopistossa.

Hän ahkeroi aina lääketieteellisen hoidon ja tieteellisen tutkimuksen parissa. Yhtenä päivänä 1997 hän tapasi iäkkäämmän naisen, joka toi kotiin useita orvoksi jääneitä lapsia ja huolehti heistä yrittäen täten jakaa maassa olevaa rasitusta vaikeina aikoina. Tämä teki häneen suuren vaikutuksen ja hän vieraili usein hänen kodissaan. Hän ei tiennyt miksi, mutta hän toi mukanaan lääketieteellisiä laitteita, lääkkeitä ja joskus virvoitusjuomaa ja snackseja.

Aika kului ja hän halusi antaa äidillistä kiintymystä ja huolenpitoa orvoille. Hän ajatteli, että hänen pitää tehdä se uuden sukupolven nuorena. Vähän sen jälkeen hän toi kotiin kolme 2-3 vuotiasta lasta.
Aivan kuin hänen persoonallisuutensa magneettisen vetovoiman vaikutuksesta lasten lukumäärä kasvoi muutamassa kuukaudessa 43:een. Näiden joukossa oli vastasyntyneitä ja ala- ja keskikoulun oppilaita.

Hän tiesi, että hänen olisi tehtävä se ennen kuin hän ajattelee, voisiko hän tehdä sen vai ei ja kuinka vaikeaa se tulisi olemaan. Hän valitsi elämänsä ohdakkeisen tien itse.

Niin tehden hän luopui kallisarvoisesta tyttöajan oikeudestaan, oikeudesta mennä naimisiin.

Äidillinen rakkaus

"On äidin velvollisuus kasvattaa lapsensa terveiksi niin ruumiiltaan kuin sielultaan", sanoo Yun aina kun ihmiset ylistävät häntä.

Sanat eivät voi kuvata sitä, kuinka paljon hikeä ja kyyneleitä hän vuodatti ja kuinka suuren vaivan hän näki näinä vuosikymmeninä kasvattaessaan kymmeniä lapsia.

Hän luovutti vertaan heidän pelastamisekseen kun he joutuivat sairaalaan ja kesti mittaamatonta tuskaa ja surua sisällyttääkseen heidät kaikki erilaisine luonteenpiirteineen perheeseen.
Ruokkiminen ja vaatettaminen ei ollut koko hänen äidillinen rakkautensa.
Hän oli heidän äitinsä ja hyvä kouluttaja.

Hän näki lapsissaan, joilla oli erilaisia tapoja ja harrastuksia, lahjakkuuksia ennen kuin kukaan muu ja auttoi heitä kehittämään taitojaan ja lahjojaan arvovaltaisissa oppilaitoksissa.

Hän myös istutti puita yhdessä lasten kanssa auttaakseen heitä kehittämään rakkautta maata ja yhteisöä kohtaan.

Hän valmisti perheen taideperformansseja ja ohjasi taiteellisia motivoivia aktiviteetteja yli vuosikymmenen ajan sotilasyksiköissä ja teollisuuslaitoksissa, missä heidän vanhemmat veljensä ja sisarensa palvelivat ja työskentelivät.

Vaikka hän oli kiireinen huolehtiessaan monesta lapsesta, hän työskenteli kovasti uransa edistämiseksi: hän jatkoi tieteellistä tutkimusprojektiaan ja lopulta teki keksinnön.

Nähdessään äitinsä lapset ovat oppineet tuntemaan ei pelkästään äidin hyväntahtoisuuden, vaan he ovat myös seuranneet häntä opettajana, joka auttaa heitä tuntemaan maata ja kehittämään rakkautta sitä kohtaan.

Arvostaen kovasti hänen rakkauttaan orpoja kohtaan, epäitsekästä omistautumisen ja itsensä uhraamisen henkeä, hallitus kutsui hänet puhumaan useissa kansallisissa äitien konferensseissa ja asetti hänet jalojen hyveiden malliksi.

Hän saa melkein joka päivä kirjeitä lapsiltaan, jotka kertovat ylpeinä esimerkillisistä suorituksistaan sotilaspalveluksessa ja  urotöistä tehtaissa.
"Tunnen vapautuneeni kaikesta uupumuksesta aina kun saan sellaisia kirjeitä lapsilta. Kun kuvittelen heitä yhden toisensa jälkeen mielessäni, mukavat vaikkakin kovat menneet ajat tulevat mieleeni onnellisina muistoina", sanoo Yun.
http://www.naenara.com.kp/en/order/pytimes/?page=Women&no=21598